11 Ocak 2015 Pazar

Sektörle Birlikte Büyüyen Casting

Son yıllarda Türk dizilerinde ve filmlerinde prodüksiyonun artması ve daha masraflı işlerin çekilmeye başlanılması doğrudan kaliteyi etkilemiştir ve çok daha kaliteli yapımlar seyirci ile buluşmaya başlamıştır. Yatırımın bu kadar çok artmasının bir sonucu olarak da Türk film ve dizi sektörü büyümüş hem daha çok kişiye istihdam sağlar hale gelmiş hem de daha çok seyirci çekmeye başlamıştır. Yatırımın bu şekilde artması ve sektörün hızlı büyümesi, sektördeki yardımcı oyuncu ihtiyacını da artırmıştır. Bu yüzden dizi ve filmlere casting yapılırken çok daha zorlanılmaktadır. Bundan dolayı da pek çok yeni casting ajansı kurulmuştur ve sektöre yeni isimler kazandırılmaya çalışılmaktadır.



Casting ajansları sayesinde oyunculuğa başlayan isimlerin pek çoğu şimdilerde tanınmasalar ve ufak rollerde yer alsalar da bunların arasından birbirinden yetenekli pek çok isim çıkacaktır. Bir oyuncun yeteneğini geliştirmesi ve kalitesini arttırması için yapması gerekenlerin başında oynaması ve elinden geldiğince farklı rollerde kendisini denemesi gerekmektedir. Türk dizi ve film sektörünün gelişmesi ve daha önceden ciddiye alınmayan tarihi yapımların çok büyük prodüksiyonlarla çekilmesi, ülkemizde bir korku filmi kültürü oluşturulmaya çalışılması gibi pek çok yenilik, ülkemizdeki oyuncularında daha başarılı ve tecrübeli hale gelmesini sağlayacaktır. Özellikle ülkemizde çekilen dizi ve filmlerin eskiye oranla yurtdışına çok daha kolay pazarlanması ve buralardan da yapımcıların ciddi karlar elde etmeleri sektöre yaptıkları yatırımların artmasını sağlamıştır.



Sektörel anlamda dizi ve filmlere daha çok bütçenin ayrılması casting bütçesinin de artmasını sağlamıştır. Bunun sayesinde de dizi ve filmlerde kadrolar çok daha geniş tutulabilmektedir ya da çok ünlü isimler bir araya getirilebilmektedir. Bu da seyircinin bu yapımlara daha çok ilgi göstermesini sağlamaktadır. Bir dizi ya da filmin tutmasındaki en önemli sebeplerden birisi olan casting ne kadar kuvvetli ve ilgi çekici olursa o dizi ya da filme gösterilen ilgi de o oranda artmaktadır. Bundan dolayı büyük bütçeli prodüksiyonlar daha dikkat çekici olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder