10 Aralık 2014 Çarşamba

Casting Ajansında Oyunculuk Eğitimi

Bir çoğumuz Güzel Sanatlar fakültelerinin konservatuvar bölümlerine girecek kadar şanslı olamıyoruz. Elbette bunun tamamen yetenekle alakalı olduğunun farkındayım, ancak kontenjan sınırının bu derece düşük olmasının da kimseye faydası olmuyor maalesef. İşte bu nedenle ben de bir casting ajansı ile oyunculuk eğitimi alanlar kervanına katıldım. Elbette bu sürecin de kolay olmadığını baştan belirtmeliyim. Çünkü casting ajansları seçmeleri de bir hayli zor oluyor.


Esasında casting ajansları çeşitli dizi ve reklam filmlerine oyuncu adayları sunmakla görevlidir. Fakat ülkemizde dizi ve film sektörünün bu derece gelişmesi, konservatuvarların da bu kadar zor öğrenci kabul etmeleri sonucunda bu ajansların da oyuncu eğitimi vermeye başlamasına neden olmuştur. Konservatuvar düzeyinde verilen bu oyuncu eğitimi çalışmaları, en çok da benim gibi oyuncu olmakta inat edenlerin işine yaramaktadır. Fakat elbette bir cast ajansı bünyesine kayıt olabilmek son derece zor bir süreci beraberinde getirmektedir. Bir kere cast ajansına kayıt olabilmek için hem yetenekli hem de fotojenik olmalısınız. Yani eğitiminiz bir yana, bakmayı ve poz vermeyi iyi bilmelisiniz. Yoksa asla kabul edilmezsiniz. Kabul edildiğiniz zaman da hayal bile edemeyeceğiniz fırsatlarla karşılaşacağınızı ummayın sakın. Çünkü titiz bir çalışma ile kendinizi kanıtlamanız beklenir sizden.


Oyunculuk eğitimi almayı isteyen kişilerin gözünü korkutmak istemiyorum. Fakat gereksiz bir öz güvenin de burada işe yaramayacağını bilmeniz gerekiyor. Yani öncelikle yetenekli olmalısınız. Oyuncu eğitimi almaya hak kazandığınızda ise iyice hırslanıp kendinizi tamamen geliştirmeye vermelisiniz. Unutmayın, binlerce rakibiniz var ve sizin onlar arasından sıyrılmanız gerek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder