11 Ocak 2015 Pazar

Casting Ajansları




Oyunculuk deneyimi az çok olan herkesin sık sık karşılaştığı bir sözcüktür casting. Peki casting nedir? Casting, televizyon ya da sinema gibi görsel sanat projeleri için içeriğe uygun oyuncu seçen firmadır. Bu nedenle oyuncu ve özellikle de oyuncu adayları için casting ajansı denildiğinde akan sular durur. Çünkü bir oyuncunun kendini gösterebilme şansını casting firmaları ona tanır ve başarılı olduğu takdirde gelecek projelerde de önünü açar.
Casting firmaları sadece oyuncu değil, çeşitli organizasyonlar için manken ve sunucu sağlaması da yapar. Bu nedenle dizilerde, filmlerde ve reklamlarda rol almak isteyen oyuncular kadar, defile ve organizasyonlarda yer almak isteyen mankenler de casting ajanslarının kapısını aşındırır durur. Ayrıca çeşitli mekanların organizasyonlarını sunması için sunucu seçimini de casting firması gerçekleştirir. Yani birçok kişiye hayalindeki mesleği yapma şansını casting firmaları tanır.

İnsanların uzaktan bakınca ulaşılamaz olarak gördüğü, ancak casting ajansları sayesinde ulaşılabilir hale gelen televizyon ve sinema dünyasında yer alabilmek hiç de kolay değildir. Çünkü çoğu kişi tarafından bilinenin aksine oyuncu seçmeleri sadece fiziksel görünüşe bakılarak yapılmamaktadır. Bir kişinin binlerce rakibini geride bırakmasının tek sebebi elbette ki sadece güzel ya da yakışıklı olması değildir. Kişinin ekrana yakışması kadar, birikimleri de son derece önemlidir. Yani aldığınız akademik eğitim, oyunculuk yeteneğiniz ve bilginiz, oyunculuk tecrübeleriniz ve gittiğiniz oyunculuk kursları da önemli birer etki oluşturmaktadır. Bu nedenle casting ajansına yazılmak isteyen kişilerin en başta bu özelliklere sahip olması beklenir. Aksi takdirde sureti anımsanmayan binlerce aday arasında size de yer açılır ve ajans bünyesinden size herhangi bir iş gelmez.


Günümüzde televizyon ekranlarında yer almak zordur, ancak kalıcı olmak çok daha zordur. İşte bu nedenle casting ajansı size kariyer ve şöhret yönetimi dersi de vererek bu renkli dünyada kalıcı olmanın yollarını öğretmeye çalışmaktadır. Özellikle Tümay Özokur Kariyer ve Şöhret Yönetimi’nin bu açıdan son derece başarılı olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder